Clase de copii - educarea spirituala a copiilor

Tinerii și adolescenții, precum și adulții, conduc ore simple pentru copii de la vârsta de 5 ani, care dezvoltă atât caracterul cât și calitățile spirituale ale fiecărui copil.

"Privește o persoană ca o mînă de pietre prețioase. Doar educația poate extrage aceste comori și permite umanității să le transforme în avantajul lor" — Bahá'u'lláh.

Copiii sunt cea mai valoroasă comoară care poate fi în societate. Viitorul fiecărei țări depinde de ei. Într-o lume în care bucuria copilăriei este blocată de urmărirea bogăției materiale și de observarea degradării rapide a principiilor morale, educația morală și spirituală a copiilor este deosebit de importantă pentru progresul ulterior.

Scopul principal al programului pentru copii oferit de comunitatea Bahá'í este ca copiii să crească fără nici-un prejudiciu, conștienți de unitatea umanității și să valorizeze demnitatea și nobilimea inerentă a fiecărei persoane. Bahá'u'lláh ne-a îndemnat să luăm în considerare că noi suntem "fructele unui singur copac și frunzele unei singure ramuri". Inspirat în acest fel, Baha'i se unesc cu vecinii, prietenii și colegii lor și se desfășoară activități pentru educația spirituală a copiilor.

Programul constă din lecții, fiecare fiind dedicat unei anumite virtute – dreptate, generozitate, compasiune, prietenie, ascultare și altele.

 • Calități spirituale

  Unitatea 1

  În primul an al programului de educație spirituală copiii au 5-6 ani și desigur suntem preocupați de problema caracterului lor. Fiecare dintre cele douăzeci și patru de lecții sunt construite în jurul uneia dintre calitățile spirituale pe care ar trebui să ne străduim cu toții să le dezvoltăm:

  • Inima pură
  • Dreptate
  • Dragoste
  • Sinceritate
  • Generozitate
  • Umilință
  • Mulțumire… 
 • Model de Comportament

  Unitatea 2

  Programul pentru educație spirituală are douăzeci și una de lecții. Lecțiile sunt împărțite în șapte seturi, fiecare dintre ele tratând unele aspecte ale obiceiurilor și modelelor comportamentale care reprezintă o manifestare a calităților interioare destinate primului an al programului. Sunt câte trei lecții aferente seturilor de lecții enumerate mai jos:

  1. Menținerea unei atitudini de rugăcuine  
  2. Supunerea față de legile lui Dumnezeu  
  3. Căutarea cunoașterii  
  4. A trăi în armonie  
  5. A fi bun prieten
  6. A fi de folos
  7. Consultația
 • Viața și Învățăturile Manifestărilor

  Unitatea 3

  Cele douăzeci și patru de lecții le prezintă copiilor viețile și învățăturile Manifestărilor lui Dumnezeu. Acestea se vor baza pe lecții de nivelul doi, stabilind în înțelegerea copiilor conexiunea dintre cunoștințele despre Dumnezeu dobândite prin Manifestările Sale și obiceiurile de comportament meritoriu pe care ei încearcă să le dezvolte.

  Când copiii încep să studieze cel de-al treilea nivel, de obicei la vârsta de 7-8 ani, ei sunt gata să se gândească mai profund la Sursa din care provine toată spiritualitatea. Prin urmare, lecțiile din partea a doua a acestei cărți sunt dedicate vieții și învățăturii Manifestărilor, acele Ființe sfinte care aduc lumina cunoașterii divine în lumea omenirii. Astfel, cel de-al treilea nivel este concetrat pe viața și misiunea Manifestarilor care au apărut înaintea lui Bahá'u'lláh, inclusiv Báb – remarcând promisiunea făcută în toate religiile din trecut cu privire la venirea finală a Zilei, când umanitatea se va uni și pacea va fi stabilită pe pământ.

 • Măreția Acestei Zile

  Unitatea 4

  Cele zece lecții prezentate aici explorează temele vieții și misiunii lui Bahá'u'lláh. Prin urmare, nivelul patru se va concentra pe măreția acestei zile și pe persoana lui Bahá'u'lláh.

  În viitor, va conține 16 lecții *

  • Lecția 1 – Scopul acestei lecții este de a permite copiilor să reflecteze asupra sensului afirmației „Bahá'u'lláh este Manifestarea pentru zilele noastre”.
  • Lecția 2 – Înțelegerea faptului că umanitatea este trezită de chemarea lui Bahá'u'lláh și că sub influența învățăturilor Sale se construiește o nouă lume.
  • Lecția 3 – Obținerea înțelegerii mai profunde a conceptului: Bahá'u'lláh este cel Promis din toate timpurile, Care a venit să stabilească unitatea umanității.
  • Lecția 4 – Consolidarea înțelegerii asupra poruncii lui Bahá'u'lláh de a proclama Misiunea Sa și a răspândi învățăturile Sale.
  • Lecția 5 – Scopul acestei lecții este de a ajuta copiii să-și dea seama că Bahá'u'lláh a suferit pentru noi și să le dea idei despre încercările și dificultățile pe care El le-a îndurat de dragul umanității.
  • Lecția 6 – Scopul este să continuăm să le dezvoltăm la copiilor o înțelegere că trebuie să lucrăm răspândind învățăturile lui Bahá'u'lláh pentru ca dreptatea să poată fi stabilită pe pământ.
  • Lecția 7 – În această lecție vom ajuta să extindem înțelegerea copiilor despre capacitatea Lui Bahá'u'lláh de a transforma sufletele.
  • Lecția 8 – În această lecție copiii vor reflecta despre măreția și puterea lui Bahá'u'lláh și vor înțelege că în ciuda suferinței crude, când nu a existat o zi în care durerea nu L-a depășit, Bahá'u'lláh întotdeauna rămânea câștigător în toate circumstanțele, împlinind Planul Sfânt al lui Dumnezeu. 
  • Lecția 9 – Scopul acestei lecții este ca copiii să înțeleagă că Bahá'u'lláh ne-a adus Cuvântul lui Dumnezeu și că Revelația Lui este darul cel mai prețios pentru umanitate.
  • Lecția 10 – Scopul lecției este ca copiii să știe că înainte de moartea Sa Bahá'u'lláh a stabilit Legământul cu credincioșii. Anume puterea Legământului unește comunitatea urmașilor Săi, îi protejează și le asigură progresul stabil.

  În total sunt prevăzute încă 6 lecții pentru educația copiilor *

(+373) 76-74-76-17

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Вера Бахаи в Молдове