Procesul de consultare

Căutarea colectivă a adevărului

Pentru a lua decizii și a construi unitatea, Bahá’í aplică metoda și principiul "consultării" - un proces liber de concurență, care implică căutarea colectivă a adevărului. Spiritul întâlnirii se manifestă prin încurajarea și respectul pentru toate gândurile exprimate într-o discuție deschisă și în același timp politicoasă.

Idealurile întâlnirii necesită dezvoltarea continuă a unor calități personale precum capacitatea de a asculta, reflecta și exprima gândurile. Bahá'u'lláh a scris: "Consultați-vă reciproc în toate problemele, pentru că sfatul este o lampă de edificare, care indică o cale și oferă înțelegere".

Membrii instituțiilor, familiilor și altor grupuri Bahá’í selectate, intenționează să decidă sau să ajungă la o mai bună înțelegere a problemei. Orice grup care încearcă să ajungă la un consens în timp ce consolidează unitatea poate descoperi idei noi doar printr întâlniri.

Întâlnirea nu permite opiniilor personale să ia locul faptelor, iar adevărul căutat în acest proces nu ar trebui să fie doar un compromis între interesele grupurilor opuse.

(+373) 76-74-76-17

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Вера Бахаи в Молдове