Familia și copiii

Fundația societății

Conform învățăturilor lui Bahá'u'lláh, familia este elementul principal al existenței umane, ea trebuie să fie construită pe principii morale înalte, în conformitate cu legămintele sacre. Bahá’í consideră că familia este nucleul societății umane, iar viața de familie este locul principal în care ar trebui formate valori și ar trebui dezvoltate abilitățile necesare pentru îmbunătățirea vieții societății.

Familia este fundamentul întregii societăți umane, astfel această instituție trebuie protejată și consolidată. Pentru Bahá’í, idealul vieții de familie este un mod în care se menține dragostea și respectul între părinți și copii, în care principiile consultării și armoniei sunt utilizate în luarea deciziilor.

Credința subliniază importanța educației pentru femei și fete, deoarece este importantă nu numai pentru propria dezvoltare, ci și pentru că, datorită mamelor educate, beneficiile cunoașterii se vor răspândi mai rapid și mai eficient în societate.

În ceea ce privește relațiile dintre membrii familiei, nu este permisă nici o încălcare a drepturilor copiilor sau ale părinților. Fiul are anumite obligații în raport cu tatăl, dar tatăl are anumite obligații în legătură cu fiul. Mama, sora și ceilalți membri ai familiei au avantajele lor. Toate aceste drepturi și beneficii trebuie respectate și trebuie menținută unitatea familiei în ansamblu. Dacă cineva are probleme, atunci această problemă ar trebui considerată o nenorocire generală; bucuria unuia este bucuria comună; onoarea unuia este onoarea întregii familii.

Dacă dragostea și armonia domnesc în familie, atunci o astfel de familie va înflori, va deveni spirituală și va radia lumină; dar dacă vor fi prezente mânia și ura, acest lucru va duce inevitabil la distrugerea și desființarea ei.

(+373) 76-74-76-17

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Вера Бахаи в Молдове