Istoria comunității Baha'i din Moldova
În anii 1970 o familie din Chișinău a făcut cunoştinţă cu o doamnă în vârstă, plăcută şi modestă, Anne Marie Krueger. Noua cunoştinţă a trezit curiozitate, nu doar prin faptul că Anne Marie venea din străinătate, lucru nu chiar comun pe atunci, ci şi pentru ideile pe care ea le împărtăşea. Ideile păcii, fraternităţii și reînnoirii spirituale, promovate de ea, erau şi mai neobișnuite. Vizita Anne Mariei în Chișinău a fost scurtă, însă legătura de prietenie a rămas. Treptat aceste idei, asemenea unor lumânări strălucitoare, au început să se răspândească de la o persoană la alta, de la un prieten la altul, până când în 1990 au apărut noi oportunități care au permis unui grup mic de credincioşi, și prietenilor lor din alte țări, de-a organiza evenimente publice cu relatări despre noua Credință.
În 1994 "Comunitatea Baha'i din Moldova" a fost înregistrată. De atunci, printr-o varietate de mijloace – fie prin conversații la un ceai sau prin arta dansului, fie prin relațile cu instituţile de stat (cum ar fi pentru transferarea solului din Moldova către Monumentul Pămîntului în 1996) sau prin intermediul întâlnirilor interreligioase - Comunitatea a depus efort să împărtășească speranță și entuziasm, pe care le generează Învăţăturile Baha’i, cu concetățenii săi.
În același timp familia spirituală ce se află în continuă creștere, - care unește diferite culturi, moduri de gândire, bărbați și femei, copii și tineri - în mod constant înterpride eforturi pentru a-şi dezvolta capacitatea de-a oferi acțiuni practice ce contribuie la progresul material și spiritual al societății. În prezent, acțiunele de servire a societății se află în centrul atenției vieții din comunitățile Baha’i, creând o nouă cultură a vieții colective.