Viața de rugăciune

Viața sufletească

Spiritul de prietenie și armonie care ne leagă împreună este consolidat prin acte de închinare. Bahá'í consideră că rugăciunea zilnică este necesară pentru sprijin și creșterea spirituală, la fel cum hrana este necesară în viața omului. Prin rugăciune, o persoană îl slăvește pe Dumnezeu, își exprimă dragostea față de El sau îl imploră pentru ajutor.

Scrierile lui Báb, Bahá'u'lláh și Abdu'l-Bahá includ multe rugăciuni minunate, expresive și înzestrate cu putere, care sunt citite atât în singurătate cât și în timpul întâlnirilor de rugăciune.

Pentru Bahá’í, este o practică obișnuință să se adune cu prieteni și vecini pentru a evoca rugăciuni. Întâlnirile devoționale se organizează în centrele comunității sau în casele credincioșilor și prietenilor săi. În principal, ele constau în citirea rugăciunilor și a pasajelor scrierilor într-o atmosferă informală, dar respectuoasă. Adesea se folosește muzică și cântece, contribuind la o stare de spirit ridicată. Nu există ritualuri; nici o persoană nu are un rol special. Aceste întâlniri simple reunesc oamenii din diferite societăți sau credințe și creează un spirit de unitate care începe să pătrundă în societate.

"Alăturați-vă în armonie și bucurie perfectă și recitați versete dezvăluite de Domnul milostiv. Dacă urmați acest lucru, ușile cunoașterii adevărate se vor deschide înaintea privirii voastre interioare, credința nesăbuită vă v-a întări spiritul, iar inimile voastre vor fi pline de bucurii radiante".

(+373) 76-74-76-17

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Вера Бахаи в Молдове