Bahá'í dau o semnificație specială sărbătorilor și zilelor sfinte. Acesta nu sunt doar zile de odihna, când o persoană trebuie să se abțină de la muncă și să acorde mai multă atenție rugăciunilor și gândurilor despre sublimul, deși aceasta este și funcția lor importantă. Aceste zile sunt speciale și, prin urmare, trebuie să dea roade excepționale.
Prin următorul aforism Abdu’l-Baha ne descrie rolul social al sărbătorilor: ,,Fiecare popor are zile, cunoscute sub nume de zile sfinte, pe care le serbează cu bucurie. În legile sfinte ale lui Dumnezeu, în fiecare ciclu și ordine mondială, există sărbători binecuvântate, zile sfinte și zile de odihna. În astfel de zile, nu sunt permise toate tipurile de ocupații, comerț, activitate industrială, agricultură etc. Orice muncă este ilegală. Fiecare ar trebui să se bucure de un moment bun, să se reuneasca să țină adunări generale, să fie o singură întâlnire, astfel încât unitatea și armonia națională să fie întruchipate în ochii fiecărei persoane".
Întrucât aceasta este o zi binecuvântată, nu trebuie să o neglijezi sau să o petreci fără niciun beneficiu.
Prima zi a fiecărei luni conform calendarului Bahá’í
Sărbătoarea celei de-a nouasprezecea zi a fost stabilită de Báb și aprobată de Bahá'u'lláh. Această sărbătoare este baza vieții comunitare. La ea, credincioșii, uniți prin dorințe spirituale comune, iau parte la o discuție comună a problemelor presante ale comunității, făcând acest lucru în spiritul liberului arbitru.
Prima parte a sărbătorii este spirituală. În timpul acesteia, se citesc rugăciuni și scripturi, inimile participanților se întorc către Dumnezeu, se creează o atmosferă de unitate spirituală.
A doua parte este dedicată problemelor administrative. Reprezentantul Adunării Spirituale Locale îi informează pe credincioși cu privire la deciziile acestui guvern local, adoptate pe baza unei discuții a propunerilor făcute la sărbătorile anterioare. Trezorierul prezintă un raport asupra situației financiare a comunității. Membrii comunității prezenți, inclusiv adolescenții și copiii, discută despre problemele comunității, fac sugestii și împărtășesc știri.
Partea finală a sărbătorii este dedicată comunicării prietenoase și masa festivă, care poat include muzică, spectacole ale artiștilor, jocuri și alte distracții.
Astfel, fiecare Sărbătoare de Ziua a XIX-a este o parte integrantă a vieții administrative și spirituale a comunității Bahá’í.
1. Bahá (Splendoare) - 21 martie
2. Jalál (Glorie) - 9 aprilie
3. Jamál (Frumuseţe) - 28 aprilie
4. ‘Aẓamat (Grandoare) - 17 mai
5. Núr (Lumină) - 5 iunie
6. Raḥmat (Milostivire) - 24 iunie
7. Kalimát (Cuvinte) - 13 iulie
8. Kamál (Perfecţiune) - 1 august
9. Asmá’ (Nume) - 20 august
10. ‘Izzat (Putere) - 8 septembrie
11. Mashíyyat (Voinţă) - 27 septembrie
12. ‘Ilm (Cunoaştere) - 16 octombrie
13. Qudrat (Forţă) - 4 noiembrie
14. Qawl (Vorbire) - 23 noiembrie
15. Masá’il (Întrebări) - 12 decembrie
16. Sharaf (Onoare) - 31 decembrie
17. Sulṭán (Suveranitate) - 19 ianuarie
18. Mulk (Stăpânire) - 7 februarie
19. ‘Alá’ (Semeţie) - 2 martie
21 martie
Naw-Rúz se traduce din persană drept "zi nouă". Anul Nou în calendarul Bahá’í este legat de un eveniment astronomic - echinocțiul de primăvară, deci poate cădea în zile diferite conform calendarului gregorian.
Naw-Rúz este o sărbătoare veche iraniană, istoria ei se aniversează de cel puțin cinci mii de ani. Cu rădăcinile sale sărbătoarea merge în ritualuri agricole asociate cu cultul fertilității.
Printre altele Naw-Rúz, simbolizează ziua în care a fost făcut Primul Testament între Dumnezeu și umanitate; primul răsărit al soarelui, ziua în care Arca lui Noe s-a oprit pe Muntele Ararat; prima apariție a arhanghelului Gavriil lui Muhammad; ziua în care Ali a aruncat idoli din Kaaba; apariția lui Kaim (Mesagerul Promis al lui Dumnezeu în Islam); și victoria finală a lui Kaim asupra Anticristului.
Bahá'u'lláh astfel spune despre această sărbătoare în cartea Sa cea mai sfântă:
Fericit este cel care intră în prima zi a lunii Baha, ziua dedicată acestui mare Nume al lui Dumnezeu. Și binecuvântat este cel care mărturisește astăzi despre darurile acordate de Dumnezeu. Adevărat, această zi este coroana tuturor lunilor și sursa lor, ziua în care suflarea vieții suflă asupra fiecărui lucru creat. Mare este binecuvântarea pentru cel care îl slăvesc în strălucire și bucurie. Mărturisim că el este cu adevărat unul dintre cei care au atins binecuvântarea.
Abdu'l-Bahá explică că echinocțiul simbolizează unitatea întregii planete, deoarece în această zi soarele luminează în mod egal întregul pământ.
21 aprilie - 2 mai
Ridvan se serbează timp de 12 zile, în care Bahá'u'lláh, fondatorul credinței Bahá'í, și-a proclamat public Misiunea Sa ca Mesagerul lui Dumnezeu pentru această perioadă.
Alegerile la instituțiile locale, naționale și internaționale Bahá’í sunt de obicei organizate în timpul festivalului Ridvan.
Prima (20 sau 21 aprilie), a noua (28 sau 29 aprilie) și a douăsprezecea (1 sau 2 mai) zi sunt sărbătorite ca zile sfinte, timp in care munca este suspendată.
23 mai / nelucrătoare
Este ziua când Heraldul Credinței Bahá'í – Bab, în anul 1844, a anunțat la Shiraz, Persia (acum Iran) că El este noul Mesager al lui Dumnezeu. Aceasta este una dintre cele nouă zile sfinte ale anului în care munca este suspendată.
29 mai / nelucrătoare
Bahá'’i comemorează aniversarea morții lui Bahá'u'lláh, fondatorul Credinței Bahá'í.
La 29 mai 1892, Bahá'u'lláh Sa înălțat pe teritoriu Conacului de la Bahji, dincolo de granițele orașului Akka, care este acum nordul Israilului. Aceasta este una dintre cele nouă zile sfinte ale anului în care munca este suspendată.
9 iulie / nelucrătoare
Aniversarea execuției lui Bab – 9 iulie 1850 în Tabriz, Persia (acum Iran), cînd El a fost împușcat brutal este sărbătorită ca o zi sfîntă. Aceasta este una dintre cele nouă zile sfinte ale anului în care munca este suspendată.
Octombrie / nelucrătoare
Nașterea lui Bab (20 octombrie 1819) și lui Bahá'u'lláh (12 noiembrie 1817) au avut loc în următoarele zile conform calendarului lunar islamic (respectiv 1 și 2 Muharram). Aceste zile sfinte sunt sărbătorite în prima și a doua zi din a opta lună calindaristică după Naw-Rúz și pot cădea la sfârșitul lunii octombrie și la începutul lunii noiembrie.
26 noiembrie
Sărbătoarea (25-26 noiembrie) este dedicată numirii de Bahá'u'lláh a fiului cel mai mare al lui Abdu'l-Baha - centrul Testamentului Său.
28 noiembrie
Bahá'i comemorează aniversarea morții lui Abdu'l-Bahá (27 sau 28 noiembrie), fiul lui Bahá'u'lláh și succesorul său.
28 noiembrie 1921 la Haifa, în ceea ce este acum nordul Israelului, El a urcat în Lumile lui Dumnezeu.
25 februarie - 1 martie
Zilele intercalare Ayyam-i-Ha, sau "Zilele Ha", sunt dedicate pregătirii spirituale pentru Post, ospitalitate, caritate și darurilor. Sunt sărbătorite timp de patru zile (cinci într-un an înalt) înainte de ultima lună a anului Bahá'í.