FILME

Filmele produse de comunitatea internațională Baha'i

Exemplul perfect

Filmul ,,Exemplul perfect" face un portret al Persoanei lui ‘Abdu’l-Bahá. Pe lângă faptul că aduce un omagiu vieții și activității Lui, filmul analizează modul în care, susținând unitatea umanității prin vorbe și fapte, El a chemat la o re-examinare a presupunerilor și prejudecăților perimate ale epocii, stimulând un proces de unificare ce continuă și azi. Filmul durează 55 de minute și a fost comandat special de Casa Universală a Dreptății pentru a marca Comemorarea Centenarului Înălțării lui ‘Abdu’l-Bahá (27 noiembrie 2021).

Youtube

Zorile Lumini

Acum 200 de ani Báb S-a ivit, inaugurând o nouă Dispensație și pregătind umanitatea pentru lumina revelației lui Bahá’u’lláh. Zorile luminii înfățișează câțiva indivizi de pe continente diferite relatând propriul lor parcurs în căutarea adevărului și sensului.

Descarcă film (679mb)

Lumina lumii

Film a fost dedicat sărbătoririi Bicentenarului Nașterii lui Bahá’u’lláh, anul 2017. Descoperiți mai mult prin relatările unor oameni aparținând unor națiuni diferite, ale căror vieți au fost transformate de lumina pe care Bahá’u’lláh a adus-o lumii.

Descarcă film (1.5gb)

Frontierele învățării

Acest film minunat surprinde ideile și experiențele copiilor, adolescenților, tinerilor și adulților din Canada, Columbia, Republica Democrată Congo și India, ale căror eforturi de a construi comunități vibrante, aflându-se în avangarda învățării.

Descarcă film (560mb)

A servi umanitatea

În februarie 2013 Casa Universală a Dreptatii a anunțat o serie de conferințe pentru tinerii din întreaga lume. Această serie de scurt metraje evidențiază conversația care are loc între participanți și ideile pe care le-au adus la lumină în cursul reflecției lor asupra unor subiecte care joacă un rol cheie în procesul de construire a unei comunități.

Descarcă film (1.7gb)

O îmbrățișare tot mai cuprinzătoare

Un nou film documentar inovativ despre eforturile de dezvoltare a comunității depuse de lumea Bahá’í, așa cum sunt ele văzute prin ochii populațiilor locale. Valorificând filmările realizate de aceste echipe pe parcursul unui an întreg, filmul ilustrează transformările petrecute în 24 de comunități reprezentând realități și contexte diferite. Trei mari teme sunt în centrul atenției: participarea universală ca o cale către prosperitatea colectivă, rolul vital al tinerilor în transformarea societății și apariția unei serii de inițiative de dezvoltare socială și economică ce își trag seva din aspirațiile spirituale ale unei populații.

Descarcă film (899mb)

(+373) 76-74-76-17

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Вера Бахаи в Молдове