Revelatia progresivă

Religiile lumii sunt întemeiate de Manifestările lui Dumnezeu, care apar în lume una dupa alta. Fiecare religie provine de la Dumnezeu și răspunde nevoilor timpului și locului unde este manifestat. În esență, religia lui Dumnezeu este una și se desfășoară treptat. Religiile au puterea de a inspira realizări extraordinare în toate domeniile activității umane și de a identifica calități extraordinare de eroism, sacrificiu și de disciplină de sine în rândul adepților săi. Religiile creează coduri universale de legi și sisteme instituționale care le permit oamenilor să trăiască împreună în societăți din ce în ce mai mari și mai complexe.

Cu toate acestea, de-a lungul istoriei, lupta dintre religii a fost cauza a nenumărate războaie, conflicte și principalul obstacol în calea progresului. Fragmentarea și conflictele dintre oameni, desfășurate în numele religiei, contrazic adevărata natură și scopul ei. "Dacă religia este numai o cauză de dezbinare, ar fi mai bine să nu existe, iar respingerea unei astfel de religii ar fi un act cu adevărat religios", a spus Abdu'l-Bahá. "Orice religie care nu duce la dragoste și armonie nu este o religie".

Dacă toate marile religii provin de la același Dumnezeu și pot fi considerate ca fiind în esență un tot întreg, cum putem înțelege diferențele dintre ele, în special în ceea ce privește practicile sociale? Bahá'u'lláh a explicat că întemeietorii religiilor mondiale sunt doctori pricepuți. Fiecare dintre ei are câte o misiune centrală și fiecare are o imagine completă a naturii corpului omenirii și este capabil să prescrie medicamentele corespunzătoare pentru bolile lumii în momentul și locul în care se află. Misiunea lui Bahá'u'lláh, Manifestarea lui Dumnezeu pentru această perioadă, constă în trezirea spirituală și unificarea popoarelor lumii. Învățătura lui Bahá'u'lláh vorbește despre pace ca fiind „cel mai înalt scop al întregii omeniri” și explică principiile spirituale care vor aduce umanitatea la această pace universală și durabilă. Această pace măreață a fost promisă de toate Manifestările anterioare ale lui Dumnezeu.

Dacă Îi asemănăm pe Dumnezeu cu soarele fierbinte și îndepărtat, atunci Manifestările lui Dumnezeu sunt asemănătoare oglinzilor care reflectă perfect lumina lui Dumnezeu oamenilor. Cunoaștințele noastre despre Dumnezeu, precum și abilitățile spirituale, intelectuale și morale ale omenirii s-au dezvoltat datorită acestor Manifestări ale lui Dumnezeu. Acești Învatatori Divini apar în diferite locuri ale lumii în momente diferite, cu învățăturile necesare dezvoltării oamenilor în acest loc și pentru acest timp. Deși fiecare Manifestare are o individualitate specifică și o misiune specială, toate au un scop comun definit de Dumnezeu - educarea tuturor oamenilor, îmbunătățirea caracterului lor și acordarea milei tuturor creaturilor. Deși multe dintre numele și învățăturile lor s-au pierdut în decursul istoriei, noi știm ceva despre viața și învățăturile unora dintre aceste manifestări.

Printre ei se numără Krishna, Abraham/Avram, Moise, Zoroastru, Buddha, Isus Hristos, Muhammad și, de asemenea, în vremurile ulterioare, sunt Bab și Bahá'u'lláh. Odată cu apariția fiecărei Manifestari, forțele spirituale sunt eliberate, care în timp pătrund din ce în ce mai mult în treburile umane, oferind principalul impuls pentru călăuzirea ulterioară a conștiinței și a societății. Acest proces, în care Manifestarea lui Dumnezeu oferă continuu conducerea necesară pentru evoluția socială și spirituală a omenirii, este numit „revelație progresivă”. Bahá'u'lláh a indicat clar că, după cel puțin o mie de ani, va veni următoarea Manifestare a lui Dumnezeu.

"Revelația lui Dumnezeu poate fi asemănată cu soarele. Deși răsare de nenumărate ori, soarele este totuși unul și de el depinde viața tuturor lucrurilor". Bab

Screen Shot 2019 11 14 at 153838 

(+373) 76-74-76-17

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Вера Бахаи в Молдове