Unitatea umanității și respingerea prejudecăților
Principiul unității umanității este esențial pentru Învățăturile Credinței Bahá'í. Recunoașterea și acceptarea acestui principiu duce la respingerea inevitabilă a oricărei prejudecăți rasiale, de clasă, pentru culoarea pielii, de sex, religioase, naționale, vârsta, bogăția materială - din orice motiv, din cauza căruia oamenii sunt obișnuiți să considere pe cineva mai presus sau mai prejos decît alții. Într-adevăr, imaginea unei noi civilizații propusă de Bahá'u'lláh îi ajută pe oameni să se realizeze ca cetățeni ai unei singure patrii comune - planeta noastră.
Prejudecățile - concepții greșite - ne orbesc și ne împiedică să vedem faptul că fiecare persoană este în mod inerent o ființă spirituală, cu talente și abilități unice, „o mină plină de pietre prețioase”.
Bahá'u'lláh a comparat lumea umanității cu corpul uman. Funcționarea sănătoasă a corpului depinde de cooperarea tuturor elementelor sale. Milioane de celule, diverse ca formă și funcție, joacă un rol în menținerea sănătății. Diferite părți ale corpului nu luptă pentru resurse; mai degrabă, fiecare celulă joacă un rol în procesul continuu de dăruire și primire. Așa este și cu indivizii dintr-o lume interconectată.
El solicită nu mai puțin decât o restructurare și demilitarizare completă "a planetei pentru o lume" în care toate aspectele importante ale vieții sunt interconectate organic, "o lume" infinită în diversitatea sa ". Scripturile afirmă că atingerea acestui stadiu al evoluției umane este „nu numai necesar, ci inevitabil”.
Frăția mondială autentică este o condiție prealabilă pentru realizarea unității umanității. Conform Scripturilor Bahá'í, „Spiritul iubirii și grijii tandre ar trebui să fie atât de puternic încât un străin să se simtă ca un prieten și dușmanul ca un adevărat frate și nu există nicio diferență între ei”.
Cu toate acestea, realizarea principiului unității umanității nu va fi realizat doar prin depășirea prejudecăților și trezirea unui spirit de frăție și bunăvoință. Scrierile Bahá'í spun că acest principiu „implică o schimbare organică în structura societății moderne, o schimbare pe care lumea nu a văzut-o încă ...